Klootschieten

Al lang vóórdat koning voetbal ons land regeerde, was Nederland in de ban van een ander balspel: klootschieten. Rond 1300 was dit behendigheidsspel razend populair. Wil je een ludiek uitje met je personeel, familie of vrienden? Dan is een partijtje klootschieten ideaal!
 

Hoe werkt het?

Een 'kloot' is de oud-Hollandse benaming voor houten bal of kogel. Het is de kunst om met je team van 4 tot maximaal 6 personen in zo min mogelijk worpen met de kloot in zo'n anderhalf uur een parcours af te leggen. Hierbij komt het zowel aan op behendigheid als teamwork. Ieder team beschikt over een eigen klootzak met daarin twee kloten en staat onder leiding van een zelfbenoemde teamleider, ook wel 'het kloothoofd' genoemd.

Bij dit aloude spel is enige behendigheid vereist. De spelers gooien de kloot om beurten onderhands, met gestrekte arm langs het lichaam, zover mogelijk naar voren. Door hard en zuiver te gooien, kan de kloot zo ver mogelijk rollen en zijn dus zo weinig mogelijk worpen nodig. Maar pas op, de bochten en andere oneffenheden in het bosrijke parcours vergen het nodige inzicht en tactisch vernuft. Welk team volgt de beste strategie en komt uiteindelijk als winnaar over de eindstreep?

Of je nu wel of geen meester bent in het klootschieten: tijdens dit niet-alledaagse spel wisselen spanning en lol elkaar af en leren de deelnemers elkaar op een ontspannen en ongedwongen manier beter kennen. 

Informatie

length120 min.
minimal participantsVanaf 6
maximal participantsTot 300
Prijs:
€9,50
Minimaal boekingsbedrag:
€57,00

INCLUSIEF:

  • Een lekker kopje koffie en Limburgse vlaai bij ontvangst

EXCLUSIEF:

  • 9% BTW

BIJZONDERHEDEN:

  • Klootschieten is voor iedereen zeer toegankelijk
  • Qua spelbeleving is klootschieten te vergelijken met Midgetgolf en Bowlen
  • Wist je dat het in Limburg maar 6 % van de tijd regent? En daar zit dan de avond, nacht en vroege ochtend bij...! En wist je trouwens ook dat als het met de bakken de hemel uit komt wij de outdoorarrangementen kostenloos omzetten naar een binnen / overdekt arrangement?
Bekijk uw Fun Basket Meer informatie ontvangen

Leuk om te combineren met

Maak je arrangement compleet en combineer je activiteiten met de lekkerste hapjes en drankjes. Onderstaand tref je enkele food & drinks suggesties die jouw uitje perfect zullen aanvullen. Selecteer de items die je wenst en deze worden tezamen met de door jou gekozen activiteit in de Fun Basket gelegd.

High Tea on the Beach

Stel je eens voor een tafel vol lekkers op een terras aan het water met uitzicht op een beach. Een high tea on the beach. Bij ons kan het