FUN BEACH FOUNTAIN, ÉÉN VAN DE HOOGSTE
FONTEINEN VAN DE WERELD!

Heb jij onze reuzenfontein al gezien? De Fun Beach Fountain is dé blikvanger van het Maasplassengebied midden in Limburg en is met zijn
spuithoogte van maar liefst 120 meter één van de allerhoogste fonteinen van Europa!

Behalve een gewone rechte straal kan de reuzenfontein ook een breed waterscherm spuiten van 60 meter bij 30 meter waarop een
spectaculaire lichtshow kan worden geprojecteerd, wat een fantastisch schouwspel oplevert.

De Fun Beach Fountain is zo spectaculair hoog, dat moet je gewoon een keer gezien hebben!
 

LANDMARK VAN DE MIDDEN-LIMBURGSE MAASPLASSEN

Fun Beach Fountain is mede mogelijk gemaakt door subsidies van de Provincie Limburg en de Gemeente Maasgouw. Het idee voor de reuzenfontein ontstond doordat de directie van het  Fun Beach Event & Leisurepark een unieke attractie wilde realiseren om het Midden-Limburgse Maasplassengebied nog beter op de kaart te zetten. Het recreatiepark liet zich daarbij inspireren door het Drielandenpunt in Vaals. Net zoals het Drielandenpunt de onbetwiste landmark is voor Zuid-Limburg, zo is ook Fun Beach Fountain inmiddels de absolute blikvanger in het Midden-Limburgse Maasplassengebied. Een landmark waarop de hele regio trots mag zijn!

EEN STERK STAALTJE VAN TECHNISCH VERNUFT

Fun Beach Fountain is een sterk staaltje van technisch vernuft.
De installatie weegt in totaal 50.000 kilogram en is met behulp van een megakraan van 400 ton in het water van het Fun Beach Event & Leisurepark geplaatst. De reuzenfontein ligt niet vast op één punt, maar drijft op het water en is dus verplaatsbaar. Een team van Midden-Limburgse ingenieurs en gespecialiseerde bedrijven onder leiding van Sjef van der Horst werkte ruim anderhalf jaar aan de complexe technische installatie die achter de reuzenfontein schuilgaat. Het resultaat is dan ook indrukwekkend: het water komt met een snelheid van 250 km en met een druk van 18,5 bar uit de spuitmond, goed voor een 120 meter hoge straal.

BEWONDER HET VISUEEL SPEKTAKEL VAN DE LICHTSHOW

Alleen al de imposante aanblik van Fun Beach Fountain maakt een bezoek aan het Fun Beach Event & Leisurepark méér dan de moeite waard. Maar behalve een reuzenstraal die - bij goede weersomstandigheden - 120 meter hoog de lucht in spuit, kan de fontein ook een breed waterscherm spuiten waarop een spectaculaire lichtshow kan worden geprojecteerd, hetgeen een feeëriek schouwspel oplevert. Ook tijdens een event van Beachclub Degreez kan op verzoek een spectaculaire multimediale water-, vuur- en lichtshow op maat worden vertoond. Bijvoorbeeld een personeelsfeest waarbij in de avonduren het bedrijfslogo op het brede watersherm van de reuzenfontein wordt geprojecteerd. Of een bruiloft op het water met aankomst op de pier van Beachclub Degreez waarbij bij het geven van het ja-woord Fun Beach Fountain spontaan begint te spuiten. Als toeschouwer kunt u zich in elk geval verheugen op een visueel spektakel van formaat!

FUN BEACH FOUNTAIN:
EEN INTERACTIEVE
HIGHTECH FONTEIN 

Fun Beach Fountain is een hightech fontein waarin de allernieuwste technieken zijn verwerkt. Zo wordt Europa's op één na hoogste fontein in de avonduren fraai uitgelicht door acht superkrachtige LED-lampen; de meest krachtige die momenteel verkrijgbaar zijn. De fontein wordt bestuurd middels een app waarmee de kleuren van de verlichting, de spuithoogte en de nozzles van de fontein op afstand kunnen worden bediend. 

En wilt u de reuzenfontein eens van heel dichtbij bewonderen? Ook dat kan. Reserveer dan met een groep onze sloep en vaar een rondje rondom Fun Beach Fountain. Als bezoeker van Fun Beach kunt u er ook naartoe zwemmen of met een kano of waterfiets onder de reuzenstraal door varen. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

VEILIGHEID STAAT VOOROP: FUN BEACH FOUNTAIN IS MENS- ÉN DIERVRIENDELIJK 

Bij de ontwikkeling van Fun Beach Fountain stond veiligheid uiteraard voorop, zodat de toeschouwers van de reuzenfontein en de dagrecreanten van het Fun Beach Event & Leisurepark helemaal niets kan gebeuren. Zo wordt bij harde wind de spuithoogte automatisch aangepast en vormt de fontein tijdens het spuiten geen enkel gevaar voor zwemmers. Zelfs aan de vissen in de recreatieplas van Fun Beach is gedacht, want ook deze ondervinden geen enkele hinder van de enorm krachtige fontein. Daarmee is Fun Beach Fountain niet alleen zeer spectaculair, maar ook uitermate mens- én diervriendelijk!

meerdere keren per dag op volle kracht!

Op warme zomerdagen is Fun Beach Fountain dé attractie van Fun Beach The Beach. Van 13.00 tot 16.00uur spuit de reuzenfontein dan continue zo'n 40 meter hoog. Bij goede weersomstandigheden is Fun Beach Fountain meerdere keren per dag in volle glorie te bewonderen en wordt een spuithoogte van maar liefst 120 meter bereikt! Bovendien wisselt de fontein een hoge rechte straal geregeld af met het spuiten van een breed waterscherm van 60 meter bij 30 meter. Hoe dan ook een lust voor het oog!

FUN BEACH FOUNTAIN IN FEITEN

 • Sinds 1951 is de fontein in het Meer van Genève in Zwitserland,met een spuithoogte van 140 meter, Europa's hoogste fontein en tevens één van de grootste fonteinen ter wereld. Sinds de officiële ingebruikname in juli 2018 mag ook Fun Beach Fountain, met een spuithoogte van 120 meter, zich één van de hoogste fonteinen van de wereld noemen.
   
 • Als één na hoogste fontein van Europa is Fun Beach Fountain tevens dé landmark van het Midden-Limburgse Maasplassengebied.
   
 • Een team van Midden-Limburgse ingenieurs en gespecialiseerde bedrijven werkte ruim anderhalf jaar aan de complexe technische installatie die achter de reuzenfontein schuilgaat.
   
 • Het water komt met een snelheid van 250 km en met een druk van 18,5 bar uit de spuitmond, goed voor een 120 meter hoge straal. Op volle kracht kan de fontein 760 kuub water per uur verzetten.
 • Op termijn zal Fun Beach Fountain tussen de 140 en 150 meter hoog gaan spuiten. Momenteel wordt hard gewerkt aan het optimaliseren van de gehele technische installatie.
   
 • De installatie van de reuzenfontein weegt in totaal 50.000 kilogram en is met behulp van een megakraan van 400 ton in het water van het Fun Beach Event & Leisurepark geplaatst.
   
 • De reuzenfontein ligt niet vast op één punt, maar drijft op het water en is dus verplaatsbaar.
   
 • Behalve een rechte straal kan de reuzenfontein ook een breed scherm spuiten van 60 meter bij 30 meter waarop een spectaculaire lichtshow kan worden geprojecteerd.
   
 • Op aanvraag, bijvoorbeeld als onderdeel van een event van Beachclub Degreez, kan een spectaculaire multimediale water-, vuur- en lichtshow op maat worden vertoond, op het ritme van de muziek.
   
 • Op aanvraag is het mogelijk om Fun Beach Fountain per sloep van heel dichtbij te bewonderen.
   
 • In de avonduren wordt de reuzenfontein fraai uitgelicht door acht superkrachtige LED-lampen.
   
 • Veiligheid staat voorop. Zo wordt bij harde wind de spuithoogte automatisch aangepast en vormt de reuzenfontein tijdens het spuiten geen enkel gevaar voor zwemmers en vissen.
   
 • Tijdens het zomerseizoen kun je Fun Beach Fountain meerdere keren per dag op volle kracht in werking zien, waarbij een spuithoogte van 120 meter wordt bereikt.

Fun Beach Fountain is nagenoeg volledig geproduceerd en ontwikkeld door Midden-Limburgse bedrijven.

Onderstaande instanties en bedrijven hebben hieraan meegewerkt: