Flyboard Experience Center Limburg
    

Flyboarden-Limburg

Fun Beach is de eerste en enige Flyboard Experience Center in heel Limburg.

Nieuwsgierig? Reserveer snel en ervaar deze unieke belevenis onder begeleiding van een professionele instructeur.


Zapata Flyboard
Experience

Vliegen als een vogel of zwemmen als een dolfijn. Wie droomt daar niet van? Vanaf nu biedt Fun Beach je deze kans met de allernieuwste watersportattractie: de Flyboard!  Een spectaculaire belevenis die absoluut nergens mee is te vergelijken. Een vernuftig apparaat met krachtige waterstralen, dat is aangesloten op een jetski, zorgt ervoor dat je letterlijk boven het water kunt zweven. Met een beetje oefening lukt het je om allerlei acrobatische capriolen uit te halen. In, op én boven het water! Je waant je een echte superheld en je ervaart ultieme vrijheid! Onze deskundige instructeurs brengen je de je basisbeginselen snel onder de knie. Dus aarzel niet en bezoek Fun Beach voor de unieke Flyboard Experience.

Van 1 mei t/m 30 september dagelijks mogelijk tussen 13.00 uur en 17.00 uur! Bekijk hier ook onze mogelijkheden voor groepen.


Flyboard Experience
15 minuten
Prijs per persoon 49,50

De Flyboard Experience dient u vooraf te reserveren. Dit kan per mail: info@funbeach.nl of telefonisch 0475-579085

Wilt u met een groep de Flyboard Experience reserveren? Dat kan via: http://groepsuitjes.funbeach.nl/Flyboard_Experience_Limburg

 

De geschiedenis van het flyboarden

Als eerste mens vloog de in Marseille woonachtige Fransman Franky Zapata met een Flyboard onder de voeten over het water. Het door deze man ontworpen Zapata flyboard heeft zijn naam hieraan te danken.
Het is geen toeval dat Franky Zapata het flyboard ontworpen heeft, hij is namelijk geen onbekende in de watersportwereld. Sinds zijn 17e levensjaar beoefent hij al het jetskiën, welke hij ook ontwerpt. Dit doet hij samen met zijn Zapata Racing Team. Als winnaar van de Franse kampioenschappen in 1996 en 1998 , de Europese Kampioenschappen van 1998, 1999, 2005 t/m 2008 en 2010 behoort hij al jaren tot de jetski-top.

 

Flyboard Gear

Het Zapata flyboard bestaat uit twee softboots met in iedere schoen een motor. Deze motoren zijn verbonden met een grote slang welke aangesloten is op de begeleidende waterscooter. Bij het flyboarden wordt de motor van de waterscooter omgebouwd waardoor deze, bij het geven van gas, water opzuigt en via de slang naar de boots spuit. Door deze waterkracht die onder de boots uit spuit, kan je wanneer je genoeg balans houdt, de lucht in "vliegen".

De instructeur op de waterscooter zorgt dus voor de toevoer van water. De flyboarder kan zelf de kracht van het water via de motoren van zijn boots regelen. Tevens "stuurt" deze zelf welke kant hij/zij op gaat. Wanneer je als flyboarder de basistechnieken onder de knie hebt, kan je oefenen met het maken van sprongen voor- en achteruit, duiken en andere trucs.